Dragondraft 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 35
Bron:
Op de jaarmarkt kun je draken verzamelen, kraampjes kopen en vooral punten scoren.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel wordt er een jaarmarkt georganiseerd. In verschillende fases in het spel verzamel je draken, koop je met koboldkaarten bepaalde extra's aan en wordt er gescoord. Bij de eerste keer spelen komen er heel wat spelregels bij kijken. De eerste keer spelen verloopt dan ook niet zo vlot.
Er is heel wat materiaal.
Het spel gaat vooral om het slim verzamelen van drakensoorten en daarmee punten te scoren. Deze drakenkaarten worden in de eerste fase tentoongesteld en spelers kiezen ze uit volgens bepaalde regels.
Het spel met 2 spelen is niet zo leuk. Je kan perfect de kaarten nemen die je wil en je hoeft maar weinig 'stinkdistelkaarten' te nemen om aan de begeerde kaarten te komen. Met meerdere spelers is dit anders: hier hangt veel af van de keuzes van je tegenspelers.
Het scoresysteem bij het spel is niet zo duidelijk. Er wordt gespeeld tot 50, dan moet je een extra fiche nemen. Eigenlijk had de ontwerper het scoresysteem beter rond het hele scorebord laten lopen. Dat had voor meer duidelijkheid gezorgd.
Elke speler krijgt een ook klein overzichtskaartje. Dit kaartje is te klein en onvoldoende overzichtelijk. Eigenlijk was het beter geweest om een grotere kaart met de verschillende drakenkenmerken te voorzien.
Het spel heeft iets, maar we zijn niet overtuigd. Er zijn teveel zaken die 'net niet' duidelijk of speelbaar zijn.
Mooi geïllustreerd, een aantrekkelijk thema, maar toch niet het perfecte spel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Dragondraft