Drakenstad 2020

Categorie:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Verzamel zoveel mogelijk punten door je kaarten strategisch op het spelbord te leggen en zo het lot van de onderwaterstad te veranderen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Leg het spelbord in het midden van de tafel. Elke speler schudt zijn kaarten goed door elkaar en legt deze als gedekte stapel voor zich neer. De versteende draak staat naast het spelbord. Elke speler trekt 5 kaarten van zijn eigen trekstapel. Elke speler speelt om de beurt 1 of meerdere identieke kaarten en activeert zo al dan niet een veld. Indien een veld uit meerdere kaarten bestaat, dan wordt dit veld pas bij de laatste kaart geactiveerd. Door kaarten strategisch te leggen, kan je deze kaarten opnieuw van het spelbord nemen en zo punten verzamelen. Op het einde van de beurt vul je je hand terug aan tot 5 kaarten en is de volgende speler aan de beurt. De Octopus Jager en de Schildpad Ruiter worden na activatie onder het spelbord gelegd. Op het moment dat de derde Drakenstad-kaart wordt gelegd, mag deze speler de kaarten onder het spelbord op zijn eigen scorestapel leggen. Als de Drakenstad voor de derde keer wordt geactiveerd of een speler kan zijn hand niet meer aanvullen tot 5 kaarten, dan is het spel afgelopen. Degene met de meeste punten is de winnaar.
Het spel bevat ook twee varianten. De eerste waarbij je 8 kaarten neemt en er naar keuze opnieuw 3 aflegt. Bij de tweede variant worden ook de schelpenfiches gebruikt. Deze kunnen bij het begin of het einde van de beurt worden ingezet en houden een extra actie in voor het afleggen, nemen of wisselen van kaarten of zorgen ervoor dat de ander een bepaald veld niet kan activeren.


Het verhaal op de doos ziet er aantrekkelijk uit, de draak bevrijden en de stad redden, maar tijdens dit spel komt deze verhaallijn niet tot uiting. Als de draak bevrijd wordt, dan mag de speler 6 kaarten op de hand houden in plaats van 5 en maakt hij zo meer kans om extra punten te verdienen, maar het lot bepalen van de stad komt verder niet meer aan bod, wat wel jammer is.
Het is vooral een tactisch spel waarbij je ook veel geluk moet hebben met de kaarten die je in je hand krijgt. Door het gebruik van de schelpenfiches, kan je wel wat meer sturend zijn in je eigen tactiek, wat het spel wel naar een hoger niveau kan brengen.
Het spelmateriaal is degelijk. Het spel is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder, al zijn de tekeningen meer gericht naar jongeren en volwassenen.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Drakenstad