Zoo Run 2020

Uitgever:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
'Zoo Run' bestaat uit een coöperatief spel voor spelers vanaf 4 jaar en een competief spel voor spelers vanaf 6 jaar. In beide spellen worden de dieren uit de Zoo bevrijd. Spelers combineren kaarten met afbeeldingen om figuren van dieren te vervolledigen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit kleine doosje zitten 2 varianten.
De coöperatieve variant is te spelen vanaf 4 jaar, al moet dit zeker onder begeleiding, want het is toch niet zo eenvoudig.
De lay-out van het spel is heel aantrekkelijk. Ook de doos wordt gebruikt bij het spel.
In beide spellen moeten kaarten gecombineerd worden. Op deze kaarten staan halve dieren. Door de kaarten slim aan elkaar te leggen kun je één of meer volledige dieren maken. Per volledig dier is een fiche te winnen.
Elke ronde krijgt elke speler 3 kaarten. Fiches en wegenkaarten worden in het midden van de tafel gelegd. Het doel is om samen de dieren te laten ontsnappen uit de dierentuin. Spelers spelen tegelijkertijd. Fiches krijg je bij het maken van een dier. Deze dieren zijn dan gered en de fiches worden in de doos gelegd. Na elke ronde wordt de verzorger een stapje dichter gezet.
De rondes gaan door tot de verzorger bij het hek is. Zijn alle dieren weg? Dan zijn de dieren gewonnen. Naargelang het aantal dieren dat nog in de dierentuin liggen, wordt gekeken hoe goed spelers gescoord hebben.
De spelregels van dit spel zijn goed te doen. Even zoeken hoe je moet spelen, maar snel kun je aan de slag. Het spel werd door onze testers als super-super leuk bevonden. Het materiaal spreekt dan ook onmiddellijk aan, het spelsysteem is vernieuwend en coöperatief. Voor 4-jarigen is zelfs deze coöperatieve variant nog wat moeilijk.

In de variant voor oudere kinderen heeft elke speler een eigen pion. Daarvoor worden de andere kant van de doos en het spelbord gebruikt. Nu is er een race tegen elkaar. Er worden in die spel combinaties met 4 kaarten gemaakt. Voor de dieren van je eigen pion scoor je bij dit spel dubbel zoveel punten. Voor die eigen dieren krijg je ook kroonfiches. Het spel eindigt wanneer een speler de finish bereikt. Wie dan de meeste kroontjes bezit, wint het spel.
Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Zoo Run