Cahoots 2020

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
In dit coöperatieve spel moeten de spelers samen verschillende opdrachten afwerken door iedere beurt 1 kaart op één van de 4 stapels te leggen. Lukt het jullie om alle opdrachten te voltooien zonder te zeggen welke kaarten je in je handen hebt?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Cahoots is een coöperatief aflegspel in het genre van 'The Game'. Het grote verschil is dat je bij dit spel samen probeert om alle verschillende opdrachtkaarten (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad) te voltooien voor de stapel met cijferkaarten leeg is. Om beurten leggen de spelers een handkaart op een van de 4 openliggende cijferkaarten. De voorwaarde hierbij is dat de gespeelde kaart dezelfde kleur en/of getal moet hebben als één van deze kaarten. Lukt het om hiermee een (of meerdere) opdrachtkaart(en) te voltooien, dan wordt deze onmiddellijk afgelegd. Vervolgens wordt de rij met opdrachtkaarten terug aangevuld.
Spelers mogen praten, overleggen, plannen... uitgezonderd de getallen en kleuren van hun handkaarten 'prijsgeven'!
Het spel eindigt als alle opdrachten voltooid zijn (gewonnen) of als er geen cijferkaarten meer gelegd kunnen worden (verloren).

Na het lezen van de spelregels hadden we sterk het gevoel dat het een bijna 'copy-paste' was van andere soortgelijke spellen... maar niets is minder waar. Cahoots wint aan sterkte doordat je steeds nieuwe opdrachten krijgt. Hiernaast kan je voor je start een moeilijkheidsgraad uitkiezen en zelfs voor een 'snelle', 'stille' of 'mini' (jonge kinderen) Cahoots gaan. Een eenvoudig coöperatief kaartspel dat voor heel wat uitdaging en fun zorgt!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Cahoots