Fiesta de los Muertos 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 26
Bron:
Fiesta de los muertos is de naam van een belangrijke feestdag op 1 november in Mexico. In dit coöperatieve partyspel is het de bedoeling om de juiste overledene te linken aan een bepaalde herinnering.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler krijgt aan het begin van het spel een naam van een personage (vb Hercules, Mozart, Nelson Mandela, Mufasa -vader van de lion king,…). Dit schrijf je op de binnenkant van je speelbord (schedel). Je spelbord wordt dicht geklapt zodat de naam van het personage onzichtbaar is voor de ander spelers. Het eerste woord wat jou aan dit personage doet denken schrijf je nu op de buitenkant van je speelbord. Daarna geven alle spelers dit bordje door aan hun buurman. Die speler leest het woord, wist het uit en schrijft dan een passend woord, gebaseerd op het ontvangen woord, zonder te kijken naar het personage binnenin. Een personage wordt zo 4 keer doorgegeven: woord lezen, wissen, nieuw woord opschrijven…

In een volgende fase worden alle schedels geschud en onder een cijfer gelegd. De personagekaarten worden verzameld en aangevuld tot 8. Deze worden nu open gelegd. Elke speler probeert nu de link te leggen tussen de woorden op de schedels en de personages. Op een Individueel schrijfbordje schrijft elke speler een naam naast een cijfer. Schedel per schedel wordt nu geopend en de namen op de schrijfbordjes worden nu vergeleken. Voor elk juist antwoord wordt een vakje aangevinkt: voorbeeld een geslaagde missie voor 4 spelers moeten 3 van de 4 vakjes worden aangevinkt, voor 5 spelers 4 vakjes, enz.

Je moet dus proberen te onthouden welke woorden gepasseerd zijn en de verschillende ideeën met elkaar te associëren. Dit spel duurt echt niet lang en nodigt uiteraard uit om verschillende ‘potjes’ te spelen.
In dit spel is ook veel ruimte voor eigen creatieve inbreng: zelf personages aanbrengen, woorden die opgeschreven worden een bepaalde verplichting meegeven (vb. moet een voorwerp zijn, een locatie, moet beginnen met een bepaalde letter,…)

Fietsa de los muertos is een grappig partyspel waarmee we vooral veel spelplezier hebben beleefd. Dit spel werd genomineerd in Franrijk (As d’or, jeu de l’année 2020)
Aantal spelers 4-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Fiesta de los Muertos