FishClub 2020

Uitgever:
Auteur:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 23
Bron:
Plaats de vissen in het aquarium en zorg ervoor dat jouw vissen samen in een school zitten. Vergeet ook niet om de andere school vissen in het oog te houden en eventueel te blokkeren, want je wint het spel als jij de eerste bent met een school van 5 vissen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Fishclub is een eenvoudig spel waarbij 2 spelers het tegen elkaar opnemen. Elke speler krijgt 9 vissen in de eigen kleur en verschillende 'neutrale' vissen. Het verticale spelbord wordt in het midden tussen de spelers geplaatst. Dit bestaat uit een aquarium met doorzichtige voorkant. De bedoeling is om de vissen bovenaan in de gleuf van de aquarium te laten vallen en eigen vissen te combineren. Het doel is om 5 vissen van de eigen kleur tegen elkaar te laten aansluiten. Enkel vissen die werkelijk tegen elkaar liggen tellen mee. Je probeert als speler je eigen vissen goed te laten vallen en te mikken. Dit is niet altijd even eenvoudig, want de vissen 'glippen' soms wel eens weg. Je probeert daarnaast ook de andere speler te blokkeren. Het is daarom goed dat de spelers elkaars vissen goed in het oog houden. Het spel is een goeie mix van inzicht, tactiek en geluk.
Wanneer je de eerste keer wil spelen, moet je wat tijd uittrekken om de stickers op alle vissen te kleven. Maar eenmaal dat gebeurd is, kan het de spel de volgende keren zeer snel gespeeld worden. Alles zit in een kleurrijke doos en is zeer aantrekkelijk. Het is eenvoudig om alles opnieuw in de doos op te bergen.
Het is een kort spelletje om tussendoor te spelen en het brengt plezier met zich mee, voor jong en ouder(s).
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
FishClub