Dragomino 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 23
Bron:
We gaan op zoek naar babydraken. Daarvoor moeten we de juiste dominostenen aanleggen en geluk hebben bij het kiezen van de eieren.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit spel ga je als drakenrijder op zoek naar babydraken. De kleurrijke spelregels helpen je op weg. Er is heel wat materiaal te vinden in de doos zoals eifiches in allerlei kleuren. De kleur toont je waar de eieren te vinden zijn (woestijn, bossen, bergen...). Deze eifiches worden per soort op de tafel gelegd met het ei naar boven. Bij de start van het spel neemt elke speler een startdomino. Daarnaast zitten ook 28 'exploratiedomino's' in de doos; deze blijven bij de start nog in de doos zitten, met uitzondering van 4 die op de tafel gelegd worden. De jongste speler krijgt de startpion.
De speler die aan de beurt is, neemt een domino uit het midden en combineert deze met de startdomino. Kan hij één of meerdere landschappen juist aanvullen? Dan mag hij een ei in dezelfde kleur nemen. Sommige eieren bevatten een babydraak, andere bevatten een leeg ei. Wie op het einde van het spel de meeste babydraken verzameld heeft, wint het spel.
Bij dit spel heb je enerzijds geluk nodig bij het kiezen van de eieren, maar kun je ook strategisch spelen door de juiste dominostenen slim aan te leggen. Toch blijft geluk de overhand nemen. Zeker bij jongere spelers wordt het enkel naar het eigen speelveld gekeken en niet naar dat van de tegenspeler.
Er is ook een variant aanwezig waarbij drinkplaatsen op de dominostenen staan. Bij het aanvullen van die kaarten, mogen er meerdere fiches genomen worden waaruit eentje gekozen wordt. Spelers kunnen dan onthouden wat een interessante fiche is.
De vormgeving van dit spel is mooi, maar eerder hard. Het zal eerder een stoerder publiek van jonge drakenrijders aanspreken. Het lijkt eerder een lay-out voor oudere spelers. Het is een leuk spelletje, maar geen topper.

Dit spel werd onlangs genomineerd voor 'Kinderspiel des Jahres 2021'... al hebben wij afgelopen jaar al veel betere kinderspellen gespeeld. Wat ons betreft hoort Dragomino niet thuis in de rij van 'de beste kinderspellen'.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Dragomino