Kluster 2020

Categorie:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 23
Bron:
Probeer al je magneten binnen het touw te leggen, zonder dat ze door een andere magneet worden aangetrokken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Leg het touw in een willekeurige figuur op tafel, verdeel de magneten gelijk over alle spelers. Om de beurt legt elke speler een magneet in het touw. Het is toegestaan om het touw te verschuiven of het magnetisme te gebruiken om andere magneten die reeds geplaatst werden te verschuiven. Maar opgepast, als twee of meer magneten ‘klusteren’, of er springt 1 magneet uit het touw, dan moet de speler deze magneten bij zich nemen en is zijn beurt voorbij. Doel van het spel is als eerste al je magneten in het touw te plaatsen.
Bij het solo-spel gelden alle gewone spelregels, maar mag je slechts 2 fouten maken tot het spel voorbij is. Probeer je persoonlijk record te verbreken door zoveel mogelijk magneten in het touw te plaatsen.

Dit is een razendsnel, gek magnetisch spel, boordevol strategie voor jong en oud. Mooie vormgeving, leuke doos, degelijk materiaal dat compact wordt opgeborgen en kan meegenomen worden in het meegeleverde zakje. Wel opletten dat de magneten niet bij een computer of GSM bewaard worden.
Eenvoudige spelregels waardoor het vlot kan aangeleerd worden. Onverwachte wendingen in het spel door de grilligheid van het magnetisme, zorgen voor het spelplezier. Ook het feit dat een spel ongeveer 10 minuten duurt, wakkert de competitie aan. Je hebt wel wat ruimtelijk inzicht nodig en moet kunnen anticiperen op wat de reactie van de magneten zal zijn, maar dit spel is vermoedelijk ook geschikt voor kinderen jonger dan 14.
Binnen onderwijs kan dit spel ook gebruikt worden om op een speelse manier kennis te maken met ‘magnetisme’.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Kluster