Athletic Games 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Probeer tijdens je beurt alle handkaarten af te leggen op de 5 openliggende kaarten in het midden van de tafel. Lukt dit, dan verdien je een medaille! De speler die als eerste 5 medailles weet te verzamelen, wint.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Athletic Games is een kaartspel waarbij je als eerste 5 medailles moet proberen te winnen. Een medaille win je door in je beurt alle handkaarten uit te spelen. Deze kan je op de 5 openliggende kaarten (cirkel) in het midden van de tafel neerleggen. Vanzelfsprekend moet je met een aantal 'afleg-regels' rekening houden:
- Kaarten van eenzelfde kleur moeten een waarde van 1 hoger of 1 lager hebben te opzichte van de kaart die op tafel ligt
- kaarten met eenzelfde waarde mogen op elkaar gelegd worden
Het is tevens toegestaan om een van de 5 openliggende kaarten (of stapel kaarten) op een andere te leggen, op voorwaarde dat de afleg-regels gerespecteerd worden.
Lukt het een speler om in 1 beurt alle kaarten uit te spelen, dan krijgt hij/zij een medaille en neemt 7 nieuwe kaarten van de gedekte trekstapel. Lukt het echter niet om alle kaarten uit te spelen, dan voegt hij/zij 3 nieuwe kaarten bij de overige.
Zo wordt er verder gespeeld tot 1 speler het spel wint.

Het minste wat je van dit eenvoudig aflegspelletje kan zeggen is dat de tekeningen heel mooi zijn! Hiernaast is het een vlot aan te leren spel voor kinderen vanaf 7 jaar. In tegenstelling tot wat er op de doos vermeld staat, vinden wij dit geen 'strategiespel'. Bij het meermaals uittesten ervan, viel het ons op dat 'geluk' heel dikwijls het spel bepaald... wat we jammer vinden. Hierdoor verliest het spel aan kracht en wordt het soms gewoon saai (omdat je het gevoel hebt dat je er niets meer aan kan veranderen).
Los van het feit dat het er echt wel aantrekkelijk uitziet, heeft het ons niet kunnen bekoren.


Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Athletic Games