Imhotep: het Duel 2019

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 17
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler bouwt stap voor stap aan vier monumenten om daarmee zoveel mogelijk overwinningspunten te verdienen.
De spelers krijgen elk een obelisk-, tempel-, piramide- en grafkamerbord waarop ze tegels kunnen verzamelen. In het midden ligt het spelbord(je) met daarop de haven. Zes schepen liggen aan twee aangrenzende zijden van het bord. Op elk schip is er plaats voor drie goederen. De 9 velden op het spelbord komen overeen met de negen plaatsen op de schepen. Als je dus een tegel plaatst in de haven komt het overeen met een plaats in twee schepen (horizontaal en diagonaal).
Elk schip is dus voorzien van 3 tegels, de resterende tegels (obelisken, tempels, schatten, piramiden en actietegels) liggen naast het spelbord als voorraad.
Ben je aan de beurt dan heb je drie opties: een arbeider in de haven plaatsen (elke speler bezit er vier), of een schip lossen of een actietegel inzetten. Een schip kan pas worden gelost als er minstens twee figuren in de rij/kolom staan. Elke figuur (ook de tegenstander) neemt de respectievelijke tegel(s) en plaatst die op zijn eigen obelisk-, tempel-, piramide- of grafkamerbord. Uiteraard is het zo, hoe meer tegels per soort, hoe meer punten. Bij de grafkamer zijn het de aangrenzende tegels die punten opleveren.
Actie kaarten zijn ook wel een leuke interactie in dit spel: je kan es 2 of 3 figuren terzelfdertijd inzetten, één tegel vrij kiezen, tegels wisselen,…
Dit spel kent heel veel overeenkomsten met het basisspel en is niet echt vernieuwend. Het is een snel, simpel en eenvoudig spel met enkele tactische uitdagingen. Je moet vooral goed inschatten waar je je figuurtje positioneert.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Imhotep: het Duel