Treelings 2020

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Bouw je bomenplateaus zo hoog mogelijk. Op het einde van het spel bekijken we welke plateaus het hoogste zijn, want enkel deze brengen punten op.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In Treelings bouwen we bomenplateaus. Dit doen spelers door kaarten in reeksen volgens kleur te leggen. Er zijn in totaal 6 mogelijke kleuren waarin kan gebouwd worden. De spelers leggen kaarten van een zelfde kleur steeds op elkaar, zodat hun bomen hoger worden. Kaartenreeksen van andere kleuren worden steeds naast elkaar gelegd.
Bij elke beurt worden in het midden van de tafel nieuwe kaarten van de trekstapel open gelegd. De speler aan de beurt kiest nu of hij alle kleuren van een zelfde kleur neemt, of alle kaarten waarvan er maar één in het midden ligt. Deze kaarten vult hij aan bij zijn bomen. Zo probeert hij de bomen hoger te maken. Hij houdt daarbij rekening met de punten die de bomen kunnen opleveren op het einde van het spel. Enkel de hoogte boom (meeste kaarten) telt, wanneer je vergelijkt met de kaartenreeksen die links en rechts liggen. Dit kunnen ook reeksen zijn van een andere speler die links of rechts van je zit.

Het spel is saai en eentonig. Er komt heel weinig tactiek aan bod. Je moet als speler vanaf het begin kiezen welke kaartenreeksen je wil aanbouwen. Hiervoor heb je een klein beetje geluk nodig (welke kaarten komen in het midden), maar snel heb je door dat je maar op de helft van je reeksen moet inzetten. Het spel daagt dan ook weinig uit, er zijn geen verrassingen op wendingen die het opeens spannend maken. Enkel voor jongere spelers kan het spel iets van uitdaging geven.
Jammer, de doos sprak ook nochtans aan. Ook het verhaal achter het spel nodigde uit. Helaas ontbrak elke vorm van spelplezier.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Treelings