Incubation 2019

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Verzamel drakeneieren en laat ze uitbroeden. Deze gaan niet alleen op het einde van het spel punten opleveren maar de uitgekomen draken gaan je ook helpen bij het behalen van opdrachten en ook deze leveren weer punten op.

Om de eieren te laten uitbroeden moet je voldoende water en vuur hebben. Deze bekom je door iedere beurt 2 dobbelstenen te rollen en te hopen op het beste (je krijgt gelukkig 1 her-rol). Beetje geluk is hier wel op zijn plaats… Bij het kiezen van de eieren moet je een keuze maken of je een ei wil die opdrachten helpt oplossen, meerdere kleuren draken doet uitkomen of een gewone draak voortbrengt.
Geluk is een grote factor, toch moet je als speler de opdrachten in het oog houden en keuzes maken.
Op het einde tel je alle punten op die je behaalde, van draken tot opdrachten. De speler met het meeste punten wint dit spel.

Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Het werkt wel maar is inderdaad eerder een instapspel waarbij je een beetje (on)geluk moet kunnen verdragen. Voor jongere spelers vanaf 8 à 10 jaar is dit een goed spel: niet te moeilijk maar wel nodig om keuzes te maken.

De lay-out en het onderwerp spreken deze doelgroep ook wel aan.

De spelregels zijn redelijk goed uitgeschreven, maar toch hadden we soms de indruk dat niet alles volledig was. Er restten soms kleine vraagjes die we tijdens het spelen wel opgelost kregen, maar iets meer duidelijkheid was aangenaam geweest.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Incubation