Links, Rechts, Dobbel Weg! 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Dobbel met je drie dobbelstenen. Dobbel je het hoofdsymbool, leg dan je dobbelsteen op het viltje in het midden van de tafel; Dobbel je één van je eigen symbolen, geef dan je dobbelsteen door aan één van je tegenspelers. Maar pas op, ook jij krijgt dobbelstenen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
De titel op het doosje geeft exact aan waarover dit spel gaat. Dit dobbelspel bevat hele eenvoudige spelregels. Je dobbelt en geeft links en rechts dobbelstenen weg.
Het spel wordt gespeeld met bierviltjes. Iedereen krijgt 3 dobbelstenen om te starten. Er wordt gedobbeld met de enige gele dobbelsteen in het spel. Die bepaalt wat het hoofdsymbool wordt. De dobbelsteen wordt in eht midden van de tafel gelegd op het gele viltje. De spelers krijgen nu ook een viltje voor zich. Daarop staan 2 symbolen met telkens een pijl erbij.
Alle spelers spelen tegelijkertijd. Ze dobbelen met de 3 dobbelstenen. Hierbij zijn slechts enkele regels:
- Dobbel je het hoofdsymbool, dan mag je je dobbelsteen wegleggen op het viltje in het midden. Dobbel je één van je eigen symbolen, dan geef je je dobbelsteen aan de spelers naast je door, volgens de pijl die bij dit symbool staat. Als speler probeer je van je dobbelstenen af te komen.
Natuurlijk kun je ook dobbelstenen bij krijgen van je tegenspelers.
De lay-out van het spel is aantrekkelijk. Het is origineel om bierviltjes als materiaal te gebruiken. Als speler moet je wel oppassen dat je er per ongeluk je glas niet op zet... :)

De speldoos geeft aan dat je dit spel vanaf 2 spelers kunt spelen. Dit is helaas niet echt juist. Het spel is enorm saai met 2 spelers, want je geeft enkel dobbelstenen aan elkaar door.

Het spel kan wel dienen om cognitieve flexibiliteit in te oefenen. Je krijgt per ronde andere symbolen voor je neus, die je best probeert te onthouden. Je moet tijdens het dobbelen zeer goed opletten wat je dobbelt en wat de met de dobbelstenen moet gebeuren.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Links, Rechts, Dobbel Weg!