Pappy Winchester 2019

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 27
Bron:
In dit spel zijn de spelers erfgenamen van 'Pappy Winchester' die de opdracht krijgen om zijn erfenis te verdelen. De rijkste speler wordt aan het eind van het spel het nieuwe gezinshoofd!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In 'Pappy Winchester' is het de bedoeling om alle bezittingen (geld en grond) van deze meester oplichter te verdelen. Hiervoor moeten alle spelers iedere ronde opnieuw bieden op één van de 19 verschillende percelen. Het bieden start altijd bij de actieve speler (is de speler die het vorige perceel aankocht), waarna alle spelers de keuze hebben om het bod te verhogen (met minstens $ 1000) of te passen. De speler die het hoogste bod doet, krijgt het perceel maar moet het betaalde bedrag gelijk verdelen onder de andere spelers (overschot wordt op de saloon gelegd).
Tijdens het spel kan je ook 'gemeenschappelijke doelen' voltooien wat extra geld oplevert. Het spel eindigt als alle 19 de percelen een eigenaar hebben. De winnaar is de rijkste speler (optelsom van de geheime doelen, bankbiljetten en eventueel het meeste percelen).

Pappy Winchester is een heel eenvoudig aan te leren spel dat vol zit van bluf en je medespelers op het verkeerde been zetten! De speler die er in slaagt om zo goedkoop mogelijk de meest interessante percelen aan te kopen, heeft een grote kans om te winnen... ware het niet dat alle spelers dit natuurlijk proberen te doen!
Voor mensen die op zoek zijn naar een luchtig spel vol interactie en bluf, kunnen we Pappy Winchester volmondig aanraden!
Aantal spelers 3-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Pappy Winchester