The Magnificent 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 50
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In The Magnificent zet je cirkusspektakels op om zoveel mogelijk tickets te verkopen.
In (maar) 12 beurten (3 rondes van telkens 4 beurten) probeert elke speler zo veel mogelijk tickets te verkopen (punten te verzamelen) voor zijn circusvoorstellingen.

Bij het begin van je beurt kies je eerst een dobbelsteen uit de gegooide voorraad, die bepaalt de kracht van je actie (een van de volgende keren een zelfde kleur van dobbelsteen kiezen geeft je extra kracht, daarvoor betaal je wel extra op het einde van de ronde, ook jokerdobbelstenen geven een extra kost).
Je kunt kiezen uit 3 acties:
- Bouwen: hiermee kan je 1 of 2 kleine en/of grote bouwtegels, afhankelijk van je gekozen dobbelsteen, plaatsen op het circusterrein van je persoonlijke spelbord.
- Reizen: je verplaatst een van de wagons op het centrale bord een aantal velden afhankelijk van je gekozen dobbelsteen. Je krijgt alle edelstenen die je onderweg passeert en de circustent waar je eindigt.
- Performen: je waardeert 1 of meer combinaties van circustenten en posters, opnieuw afhankelijk van je gekozen dobbelsteen. Hiervoor moeten de passende tegels op je terrein liggen en moet je de gevraagde edelstenen afgeven. Dit levert punten (tickets) en/of geld op.
Op het einde van elke ronde moet je een van je opdrachtkaarten (mastercards) waarderen.
Na de derde ronde (waarin je een derde keer een opdrachtkaart waardeerde) ga je je overblijvende opdrachtkaarten nog waarderen voor de helft van de punten.

Bij het spelen moet je (figuurlijk) heel veel ballen tegelijk in de lucht houden en concentreer je je vooral op je eigen spel, heel veel interactie is er niet. Als dat geen bezwaar is, kan je plezier beleven aan dit combinatiespel.
Er is ook een solomodus. Ook hier moet je het beste maken van de vele mogelijkheden... de lat (het voorgestelde puntenaantal) ligt wel erg hoog.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
The Magnificent