Club der Klauwen 2019

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Probeer zo snel mogelijk de eigenschappen je medespelers te ontmaskeren voor zij deze van jou vinden. Een spel waarbij je alle aanwijzingen op tafel slim moet samen leggen om te kunnen winnen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spelmechanisme doet denken aan Cluedo, Da Vinci code, Master Mind...
Alle spelers plaatsen op een waaier 3 eigenschappen, die de andere spelers zo snel proberen te raden. Iedere beurt opnieuw wordt er een poezenkaart uitgespeeld. Hierna geeft iedereen met een maskerkaart aan of er op deze kaart minstens 1 eigenschap staat die overeenkomt met één van de eigen kaarten.
Aan de hand van deze 'tips' krijg je in je beurt de kans om een eigenschap van een andere speler te raden. Is deze correct, wordt de eigenschap open op tafel gelegd en leg je er een eigen masker bij. Bij een foute gok, blijft deze kaart geheim en geef je die speler een eigen masker. Het spel eindigt wanneer een speler z'n 3 eigenschapskaarten ontmaskerd zijn. De spelers tellen de gekregen maskers + de niet ontmaskerde eigenschappen op. Deze met de meeste punten, wint dit spel

We zijn heel blij dat Haba een nieuw 'deductie' spel uitbracht. Dit spel is misschien geen 'hoogvlieger', maar het speelt vlot... en de spelers oefenen 'het samen leggen van info' of deduceren! Wat ons betreft een leuk en mooi uitgewerkt spel!

Info van de testgroepen: Het spel werkt heel goed. Materiaal is heel duidelijk en de verschillende doelgroepen (kinderen, jongeren en volwassenen) spelen dit graag.
Er is een goeie balans tussen strategie en geluk.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Club der Klauwen