Fenix (aka Strike) 2019

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Fenix is een abstract spel dat schaken, dammen... combineert en heel snel aan te leren is. Goed plannen, een strategisch inzicht en de andere speler durven uitlokken zijn ingrediënten om dit spel te kunnen winnen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Met Fenix brengt Fred Horn (schenker van een groot deel van onze collectie) een vlot aan te leren en uiterst strategisch spel op de markt.
Wanneer je het voor het eerst speelt, merk je hier en daar een aantal kenmerken van andere soortgelijke klassiekers zoals dammen, schaken... Het knappe aan Fenix is dat je na ongeveer 5 minuten uitleg kan starten met spelen. Tevens vinden we het een sterkte dat je dit spel in een klein halfuurtje kan uitspelen en dat er naast het 'gewone' spel (9x9 velden ook een instapversie (7x7 velden) voorzien werd.
Verder biedt Fenix alles wat een goed abstract, strategisch spel nodig heeft! Je hebt er alle belang bij om planmatig te werk te gaan; strategisch en tactisch inzicht kan je alleen maar vooruit helpen... Maar wat ons enorm charmeert is dat je het best op zoek gaat naar hoe je de andere speler tot een actie kan dwingen, zodat dit in je voordeel speelt. Het is namelijk zo dat als je stukken (soldaat, generaal, koning) kan slaan, je dit ook verplicht bent (en als je keuze hebt moet je het meeste aantal stukken slaan).
Hiernaast is het 'herrijzen' van de generaals en koning een verrassende regels. Het is met andere woorden mogelijk om een generaal of koning op te offeren, omdat je de beurt erna (en op voorwaarde dat er 2 soldaten -voor een generaal- of een generaal en een soldaat -voor een koning- naast elkaar staan) een nieuwe kan creëren en terug verder speelt... en misschien wel op die manier je tegenspeler in de val lokt!

Wat ons betreft is Fenix meer dan alleen maar een aanrader. Dit spel heeft alles in zich om een klassieker te worden. Volgens ons is het dan ook meer dan terecht dat een uitgever als HUCH! & friends dit spel op de internationale markt uitbrengt.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Fenix (aka Strike)