River Crossing: Perilous Plank Logic Game 2010

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 23
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Thinkfun - het voormalige Binary Arts - heeft opnieuw een topper in huis! Waar ze het blijven halen, weten we niet, maar dit ‘spel’ is opnieuw een voltreffer.
In deze (solitaire) puzzel probeert de speler een mannetje van de overkant van een rivier te loodsen. De enige hulpmiddelen daarbij zijn enkele vooraf geprogrammeerde steunpunten evenals enkele boomstammen met variabele lengte. In het begin moeten alle speelstukken geplaatst worden zoals afgebeeld op de gekozen opdrachtkaart. Daarna kan heen en weer gewandeld worden. Doordat in het mannetje onderaan een magneetje is ingebouwd, kan dat mannetje de boomstam waarover hij loopt opnemen en elders plaatsen. Elke boomstam moet daarbij steeds aangrenzend gelegd worden t.o.v. het loopvlak van de speelfiguur. Natuurlijk moet de boomstam steeds twee steunpunten raken.
De eerste opgaven zijn eenvoudig. Het zijn als het ware opwarmertjes om in de sfeer te komen. Stukje bij beetje merk je dat het wat langer gaat duren voordat je de oplossing hebt gevonden... Zoals steeds is deze in codevorm beschikbaar. Bij dit spel zijn alle oplossingen gebundeld in het spelregelboekje.
Wie graag uitgedaagd wordt, zal opnieuw veel plezier beleven. De handige uitvoering maakt het spel heel hanteerbaar. Het meegeleverde zakje helpt bij het opbergen.
Mooi werk en prima spel!
Aantal spelers 1-1 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad oplopend
River Crossing: Perilous Plank Logic Game