Laser Chess 2019

Uitgever:
Auteur:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 65
Bron:
Plaats je stukken op de juiste plaats. Hou daarbij rekening met de plaatsing van je eigen stukken, de spiegels en de stukken van de tegenspeler. Wie kan als eerst de koning van de ander raken met de laser?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Laser chess is een strategisch laserspel. Het spel wordt door 2 spelers gespeeld. Elke speler heeft een aantal speelstukken met één of meerdere spiegels, schilden en eentje met een laser. Na elke beurt drukt de speler op het eigenspeelstuk met de laser en bekijkt waar de lamp eindigt. Is dit op een ander speelstuk (zonder schild), dan vliegt dit speelstuk uit het spel. Komt de laser op de koning terecht, dan is het spel afgelopen.
Het spel bevat eenvoudige spelregels. In het begin is het even nalezen welke eigenschappen elk speelstuk heeft, maar al spelend wijst alles zichtzelf uit. Na een tijdje heb je al inzicht waar de laser terecht zal komen door de spiegelingen. Een echt strategisch spel! Er zijn verschillende startposities aangegeven in het boekje. Het is aan te raden om een aantal keer de gemakkelijkste opstelling uit te proberen om het spel te leren kennen.
Echt een aanrader, het zet je aan het denken, oefent op het ruimtelijk inzicht en brengt veel speelplezier voor 2 spelers. Daarnaast is het materiaal functioneel en aantrekkelijk. Mooie uitgave!
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Laser Chess