Menara 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 43
Bron:
In Menara komt het er op aan om met alle spelers samen een tempel te bouwen van verschillende verdiepingen... Lukt het jullie om dit te doen zonder dat de tempel instort?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Menara is een van de meest uitdagende bouwspellen van de laatste jaren. Dit komt doordat enerzijds alle spelers samen het bouwwerk maken; anderzijds is het heel goed mogelijk dat de opdracht (vb. 4 verdiepingen bouwen) tijdens het spel verhoogd wordt doordat er bv. een pilaar omvalt of het team beslist om een opdracht niet uit te voeren.

Bij Menara komt het er dus op neer om door goed te overleggen de opdrachten, die iedere speler in zijn beurt trekt, te volbrengen. Deze opdrachten zijn onder andere het plaatsen van pilaren op het bouwwerk, pilaren van beneden naar een hoger verdiep plaatsen... Belangrijk is om doordacht en voornamelijk rustig de pilaren en tempelvloeren te plaatsen. Enkel zo kan het lukken om te winnen van dit spel.
Het spel is afgelopen als er een van de spelonderdelen uitgeput zijn (pilaren, bouwopdrachten of tempelvloeren). Pas dan wordt het duidelijk of de spelers al dan niet gewonnen zijn... en dit hangt enkel en alleen af van het aantal bouwverdiepingen. Moet je bv. 5 verdiepingen bouwen en dit lukt, dan zijn jullie gewonnen. Haal je het aantal verdiepingen niet of de tempel stort in, dan verliest de groep van het spel.

Wat ons betreft is dit spel een 'must have' voor iedereen die graag coöperatieve spellen speelt en nood heeft aan een serieuze uitdaging!
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Menara