Looky Looky: Zie jij het Verschil? 2017

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 11
Bron:
Een snel observatiespel waarbij je kleine verschillen op de kaarten moet opmerken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler krijgt een aantal kaarten, afhankelijk van het aantal spelers. In het midden van de tafel worden ook 5 kaarten gelegd. Alle kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt en tonen aan elke zijde een tekening. Beide tekeningen lijken erg op elkaar, maar er is telkens een klein verschil. Alle spelers, op één na, doen hun ogen dicht. De speler die aan de beurt is, draait 1 kaart om. Op een afgesproken teken openen de andere spelers hun ogen en zoeken naar de kaart die omgedraaid is. Elke speler mag 1 keer raden. Wie het als eerste juist heeft, mag een kaart van zijn stapel in het midden leggen en mag opnieuw een kaart omdraaien. Wie als eerste alle kaarten van zijn stapel kwijt is, wint het spel.
Tip voor jongere kinderen: Je kan dit spel ook elk om beurten spelen. Eén speler draait om en een andere speler raadt welke kaart is omgedraaid. Je kan ook telkens de ‘gebruikte’ kaart wegleggen in de doos, zo blijft het aantal kaarten waaruit moet gekozen worden steeds hetzelfde en wordt het spel niet moeilijker.
Het spel werkt met eenvoudige en duidelijke kaarten, ideaal voor de doelgroep van het spel. Eenvoudige spelregels maken het spel erg toegankelijk.
Dit spel werd eerder al uitgegeven onder de naam Schau Mal, was ist anders en in het Nederlands werd dit spel ook al uitgegeven door Asmodee onder de titel Vice Versa. Pas in 2017 werd het onder deze naam bij 999-Games uitgegeven.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Looky Looky: Zie jij het Verschil?