Wettlauf nach El Dorado 2017

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'De zoektocht naar El Dorado' werd recent opnieuw uitgegeven door 999 games.

Naast de 'worker placement games heeft' men ook de 'deck building games'.
El Dorado behoort tot deze laatste groep. Je start immers met dezelfde combinatie kaarten als je medespelers en gaandeweg probeer je jouw handkaarten te verbeteren door betere kaarten te kopen en toe te voegen aan je deck.
De zoektocht duurt een klein uurtje en dat kan vanaf 10 jaar met 2 tot 4 spelers.

In dit gezelschapsspel ben je leider van een expeditie op zoektocht naar El Dorado.
Je probeert in een race tegen elkaar om ter snelst in El Dorado aan te komen.
Het centraal variabele speelbord met een start en aankomstplaats bestaat uit verschillende type landtegels.
Als je aan beurt bent, speel je kaarten uit die je toelaten om over één type terrein te verplaatsen. Op elke terreintegel staat echter hoeveel benodigdheden je uitgespeelde kaart moet hebben om deze tegel te betreden.
Om je speelbeurt te optimaliseren kan je in plaats van je te verplaatsen betere kaarten kopen van de algemene markt. Dit doe je met de gouden muntkaarten.
Nadat je een keuze hebt gemaakt uit verplaatsen of kopen van een kaart, vul je jouw hand aan met 4 nieuwe kaarten uit je deck en is de volgende speler aan zet.

Je kan veel energie steken om een optimale deck te bouwen maar vergeet niet dat de winnaar hij is die als eerste El Dorado bereikt. Je kan je dus best focussen op de optimale weg daar naartoe en het liefst op zo’n wijze dat je je medespelers blokkeert of laat omlopen wat hen natuurlijk tijd kost.
Dit is een heel toegankelijk gezelschapsspel waarbij het opbouwen van je deck niet het hoofddoel is. Planning en tactiek zijn hier belangrijker dan een portie geluk.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Wettlauf nach El Dorado