Codenames Duet 2017

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
De coöperatieve versie van het gekende Codenames. Probeer samen met je medespeler, binnen de 9 beurten de 15 spionnen te vinden... maar let op! Op iedere zijde van de sleutelkaart staan ook 3 huurmoordenaars!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Deze versie van Codenames is wat ons betreft de meest verrassende!
In principe speel je het spel met 2 personen, waarbij je samen in 9 beurten 15 spionnen moet vinden, zonder een huurmoordenaar aan te wijzen. Hierbij moet je om beurten, net als bij de andere Codenamesversies, een tip geven van 1 woord en 1 cijfer (deze geeft het aantal kaarten aan waarop deze tip betrekking heeft). Het leuke en spannende aan deze versie is dat aan beide kanten van de 'sleutelkaart', die tussen beide spelers geplaatst wordt, dezelfde maar ook andere spionnen aangeduid zijn. Het is zelfs zo dat een spion of omstander voor de ene speler een huurmoordenaar voor de andere speler kan zijn!
Wij raden echter ook aan om het spel eens met bv. 4 personen te spelen (2 tegen 2). Hierbij moet je overleggen welke tips je aan de andere spelers geeft... maar zonder dat de anderen dit horen! Een hele uitdaging!
We waren al fan van de originele- en picturesversie, maar deze steekt er met kop en schouders boven uit!
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Codenames Duet