Dobbelkoning 2017

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Stel je koninkrijk samen door de juiste combinaties te dobbelen om zo burgers aan te nemen. Maar pas op voor de draken want die brengen minpunten op.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dobbelkoning is één van de nieuwe spellen in de familiespellenlijn van Haba. Met behulp van zes dobbelstenen en speelkaarten (= burgers) probeer je een koninkrijk uit te bouwen.
In deze doos zitten drie soorten kaarten: dorpskaarten, burgerkaarten en strafkaarten. De dorpskaarten worden per kleur gesorteerd en in vijf stapels naast elkaar gelegd. De burgerkaarten worden geschud en onder elk dorp wordt willekeurig één burgerkaart gelegd. De strafkaarten worden als trekstapel aan de zijkant gelegd. Elke burgerkaart toont voorwaarden: kleurencombinaties, even en oneven cijfers, ...
De actieve speler mag drie keer gooien om aan de voorwaarden van een burgerkaart te voldoen. Slaagt hij er in om een juiste combinatie te gooien, dan neemt hij deze kaart en legt deze op een stapel. Zo worden burgers toegevoegd aan zijn koninkrijk. Soms heb je geluk en kan je als bonus ook nog een dorpskaart veroveren: als de achtergrondkleur van de burgerkaart overeenkomt met de kleur van het dorp, dan neem je ook nog eens de bovenste dorpskaart. Ook deze kaart brengt extra zegepunten op. Na je beurt worden de burgerkaarten aangevuld met een nieuwe burgerkaart.
Kan je na het gooien van de dobbelstenen geen burgerkaart bemachtigen, moet je een strafkaart nemen en wordt de meeste rechtse burgerkaart uit de rij weggenomen. De overblijvende burgerkaarten schuiven nu één plaats naar rechts en de rij wordt ook aangevuld met een nieuwe burger.
Bij enkele burgers kan je een bijzondere actie krijgen. Alle voorwaarden en acties zijn heel duidelijk weergegeven op de kaarten en maakt alles heel overzichtelijk.
Dit is een heel luchtig dobbelspel, waarbij je natuurlijk heel veel geluk moet hebben bij het dobbelen. Als familiespel is dit toch wel een hebbedingetje.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Dobbelkoning