Dolores 2016

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
We zijn piraten van het schip 'Dolores' en willen de buit verdelen. Er zijn 7 soorten buit met waarden 1 tot 3. We duelleren telkens met onze linkerbuur om de 4 openliggende buitkaarten. De gewonnen buit leggen we per soort open voor ons. Op het einde van het spel worden enkel de hoogste en de laagste soort samengeteld voor zegepunten.
Duelleren gebeurt met een handgebaar (denk maar aan blad – steen – schaar): een open hand betekent vrede, een vuist is oorlog, een duim omhoog is gaan voor één kaart. Met deze drie handgebaren zijn 6 combinaties mogelijk.
- vrede & vrede = elk 2 kaarten nemen,
- vrede & oorlog = 4 kaarten voor wie koos voor oorlog.
- oorlog & oorlog = niemand krijgt een buitkaart.
- duim & vrede = elk 1 buitkaart
- duim & oorlog = respectievelijk 1 en 3 buitkaarten
- duim & duim = niemand krijgt een buitkaart én elke speler vernietigt één type kaarten

In het spel zitten ook nog negen flessenboodschappen: dit zijn kaarten die je een extra voordeel geven bij het duelleren. Bij het berekenen van de eindscore van je soorten buitkaarten is het enkel je hoogste en laagste score die worden samengeteld. Maar pas op, heb je bij je hoogste of laagste buitkaarten twee types die evenveel scoren (vb 6 juwelen, 4 muziekinstrumenten, 2 ringen, 6 vazen) dan tel je beide hoogste scores op. Dus hier is de eindscore 6 + 6 + 2.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Dolores