Hurricount 2015

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 8
Bron:
Hoeveelheden vergelijken volgens het systeem van Halli Galli. Gelijksoortige worden opgeteld en zo vergeleken met een andere diersoort. Wie reageert het vlugst?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Kaarten: Er zijn 2 soorten kaarten in dit spel: een soort met dieren en de andere soort toont een vergelijking of getal.
Er zijn 4 soorten vergelijkingskaarten:
1. vergelijking met een exact getal (bv. 6)
2. vergelijking van 2 dieren: meer of minder (vb. kikkers> vogels)
3. vergelijking van een dier met een getal (bv. kikker > 1)


Spelvoorbereiding: De kaarten worden per soort gemixt.
Alle dierenkaarten worden verdeeld over de spelers. Elke speler heeft een pak verdekte kaarten voor zich liggen. De kaarten met de vergelijkingen worden ook verdekt in het midden gelegd.

Start: De eerste vergelijkingskaart wordt omgedraaid.
Elke speler draait om beurt de bovenste kaart van zijn stapel om. Elke nieuwe kaart wordt op de vorige kaart gelegd, zodat enkel de bovenste kaart zichtbaar is.
De spelers proberen om het snelst te zien wanneer er aan de vergelijking wordt voldaan. bv. De vergelijkingskaart zegt dat er meer kikkers dan vogels zijn. Speler 1 heeft 3 kikkers op zijn kaart, speler 2 heeft 1 kikker op zijn kaart, speler 3 heeft 2 vogels op zijn kaart. -> 4 kikkers is meer dan 1 vogel. Wie het ziet, roept 'Hebbes', en bedekt de vergelijkingskaart met de hand. Hij bewijst dat hij juist is.
Is het juist, dan krijgt deze speler alle open kaarten van de andere spelers. Is hij verkeerd, dan moet hij een kaart aan elke speler geven.

Einde van het spel:
- Wanneer slechts 1 speler nog kaarten bezit. Dit is de winnaar.
- Wanneer alle vergelijkingskaarten gespeeld werden: nu tellen alle spelers hun gewonnen kaarten. Wie de meeste kaarten bezit, wint het spel.

De dierenkaarten kregen stippen (1, 2 of 3). Speel je met jongere kinderen, dan is het mogelijk om enkel met de kaarten met 1 of 2 stippen te spelen.

Een leuk spel om te leren vergelijken en om de getallen in te oefenen. Ideaal vanaf een 3de kleuter (met de meest eenvoudige kaarten) tot het 2de leerjaar (met alle kaarten.)

Info van de contactscholen:
- leuk, maar fairplay is soms moeilijk
- 3de kleuter: het spel kon gebruikt worden in de kangoeroeklas
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Hurricount