Frui10 2015

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 8
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Doel van het spel: combineer 2 kaarten om het getal 10 te maken.
Op elke kaart staan meerdere vruchten in verschillende kleuren afgebeeld. Op elke vrucht staat een getal.
Elke speler heeft 1 verdekte kaart voor zich liggen. De andere kaarten liggen open op een stapel in het midden: enkel de eerste kaart is zichtbaar. Op het startsein draaien alle spelers hun kaart om. De spelers proberen nu zo snel mogelijk '10' te vinden door 1 soort vrucht of 1 kleur van beide kaarten te combineren.
bv. staat er een op de ene kaart een groene peer '4' en op de andere kaart een rode peer '6', dan vormen deze kaarten samen 10. Er kunnen ook meerdere vruchten gecombineerd worden: bv. een rode 1 en een rode 2 op de ene kaart kun je combineren met een rode 1 en een rode 6 op de 2de kaart.
Wie een combinatie vindt, neemt de bovenste kaart van de stapel en plaatst deze bovenop zijn eigen stapel. Er ligt nu een nieuwe kaart op de algemene stapel waarmee de speler een combinatie maken.

Tip om met jonge kinderen te spelen: i.p.v. op te tellen, zoeken ze de figuur/de kleur die hetzelfde cijfer toont. bv. een rode peer met 1 en een rode banaan met 1: de spelers zeggen: 1 is rood!

Tip om het moeilijker te maken: Alle kaarten liggen verdekt op de tafel. een speler draait 1, 2 of 3 kaarten om (naargelang de moeilijkheidsgraad). De spelers zoeken nu naar de kleur die de grootste som van de getallen toont.

Tip om te variëren: In elke ronde zoeken de spelers naar een getal tussen 3 en 15. De eerste ronde zoeken ze 3, de tweede ronde zoeken ze 4,... Hier mogen spelers niet alleen getallen optellen, maar ook aftrekken van elkaar.

Zeer veel mogelijkheden om te spelen. Het is niet altijd even eenvoudig, ook voor spelers die wel goed kunnen rekenen.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Frui10