Spyfall: Ontmasker de spion in jullie midden 2015

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 23
Bron:
Alle spelers bevinden zich op eenzelfde locatie, maar 1 speler is 'spion' en weet nergens van... Probeer als groep de spion te ontmaskeren door slimme vragen te stellen. Als de spion de locatie raadt, wint hij het spel!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel is ondertussen uitgegroeid tot één van onze favorieten. Het brengt heel wat sfeer met zich mee en is eenvoudig te spelen. Het is een spel waarbij communicatie van groot belang is. Het leuke is dat je als speler tijdens het 8-minuten-durende spel constant betrokken bent, omdat je alle vragen en antwoorden moet horen en daaruit conclusies moet trekken.
In de doos zitten 30 pakjes kaarten. Elk pakje bevat een spionkaart en 7 locatiekaarten. Deze worden verdekt aan alle spelers uitgedeeld. Elke speler is dus een personage op een bepaalde plaats, en 1 speler is de spion die niet weet op welke locatie ze zich bevinden.

De startspeler begint het spel door een openingsvraag te stellen aan een willekeurige speler. Deze antwoordt op de vraag en stelt op zijn beurt een vraag aan een andere speler. Dit gaat zo 8 minuten door. Daarna probeert de groep de spion aan te duiden. De meerderheid beslist. Werd de spion aangeduid, dan wint de groep; werd een onschuldige speler aangeduid, dan wint de spion! Belangrijk bij het antwoorden en stellen van vragen is om geen te duidelijke info te geven... want kan de spion de locatie kan raden, dan wint hij het spel!

Info van de contactvoorzieningen:
- te spelen vanaf ong. 11 jaar, maar voor sommige jonge spelers blijft dit spel echt abstract en is het moeilijk om de juiste vragen te stellen zonder zich te verraden
- belangrijk om alle locaties op voorhand te bestuderen
- Je hebt een timer/zandloper nodig om vaart in het spel te houden
- Goed voor teambuilding

Info van de contactscholen:
- Vooral de leerlkrachten beleefden er veel plezier aan! :)
- Kan gespeeld worden van het 3de tot 6de leerjaar
- Voordeel: jet kan het in 8 minuten spelen, het kan eens als tussendoortje
- een individueel blad per speler is nodig
- BuO (oudste klas): we leerden de verschillende dekstappen aan. het taaldenken werd hier enorm gestimuleerd.
Aantal spelers 3-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Spyfall: Ontmasker de spion in jullie midden