Boost! 2015

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 16
Bron:
Iedereen speelt tegelijkertijd en speelt een kaart uit in het midden van de tafel. Kun je twee kaarten vinden van dezelfde categorie, dan roep je de categorie en duid je de twee kaarten aan, deze neem je op je stapel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Een leuk reactiespelletje waarbij gezocht wordt naar overeenkomstige begrippen zoals dieren, taarten, juwelen... Elke speler heeft een verdekte stapel kaarten voor zich liggen. Ze spelen tegelijkertijd een kaart uit (draaien die om) en kijken of er twee kaartjes liggen met hetzelfde overkoepelend begrip. Zo ja, tikken ze de twee kaarten aan terwijl ze het begrip zeggen. Als beloning krijgen ze beide kaarten. Er wordt doorgespeeld, want misschien liggen er nog paren op de tafel. Wanneer er niets meer te vinden is, spelen de spelers opnieuw een kaart uit. Een leuk reactiespelletje. Het is goed dat de categoriekaarten ook in het doosje zitten. Met jonge spelers is het aan te raden om deze ook op voorhand eens te bekijken.
Spelregels voorlopig enkel in het Duits, maar het spel zou binnenkort ook in de BENELUX verkrijgbaar moeten zijn. Ondertussen kun je een filmpje met Franse uitleg bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=W0gIqm5N5I4

Info van de contactvoorzieningen:
- Wordt ervaren als een eenvoudig spel, ook kleuters zijn er snel mee weg
- belangrijk om op voorhand de kaartjes te overlopen zodat je weet wat erop staat
- je kan zelf beslissen met hoeveel categorieën je speelt
- het spel is rustiger bij minder spelers, bij meer spelers is er heel vaak ruzie. Daarom is het aan te raden om kinderen onder begeleiding te laten spelen en om goede afspraken te maken voor je het spel begint.
- leuke manier om woordenschat en taaldenken in te oefenen
- veel doelstellingen: reactiesnelheid, ontspanning, concentratie, woordenschat
- kaarten: onderscheid tussen snoep en gebak is niet zo duidelijk
Aantal spelers 2-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Boost!