Menhirs 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 6
Bron:
Een aanlegspel waarbij je de nieuwe kaart legt aan de hand van het aantal symbolen op de vorige kaart. Wie kan als eerste een rij van 6 kaarten leggen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel werd ontworpen door Günter Burkhardt, die ook de auteur is van het spel 'Rood Wit Blauw'. Dit is duidelijk te merken, want uiteindelijk blijken beide spellen hetzelfde te zijn. Deze uitgave werd in thema 'menhirs' en symbolen gegoten. De kleine vierkante kaartjes zijn duidelijk en aantrekkelijk ontworpen en spreken aan. Op de achterkant van de kaarten staat een eenvoudig te gebruiken controlesysteem dat kan gelezen worden d.m.v. een 'magisch oog'.
De spelers spelen allen gelijktijdig en nemen kaartjes uit de open stapel die op de tafel ligt. Kaarten worden aangelegd door het tellen van de gekleurde symbolen op de zijkant van de kaarten. De kleur die het meest voorkomt, is ook de kleur van de nieuw aangelegde kaart. De spelers maken om het snelst een reeks van 6 kaarten die d.m.v. het 'magisch oog' (een rode doorschijnende steen) kan gecontroleerd worden op juistheid.
In vergelijking met 'rood wit blauw' is dit spel eenvoudiger te spelen en aantrekkelijker qua lay-out. Ook het controlesysteem en de lage prijs zijn een meerwaarde van het spel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Menhirs