Difference 2014

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Probeer, allemaal tegelijk, 2 verschillen te vinden tussen de eigen en de referentiekaart. Lukt dit, dan wordt deze de volgende 'referentiekaart'. De speler die als eerste alle kaarten uitspeelt, wint het spel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Verdeel de 25 kaarten onder de spelers en leg er 1 als 'referentiekaart' in het midden. Spreek op voorhand ook af met welke tekening er gespeeld wordt: circus, meer, draak of kasteel.
Alle spelers leggen hun kaarten gedekt (met de gekozen tekening naar beneden) voor zich neer en draaien op hetzelfde moment de bovenste kaart om.
Nu zoekt iedereen tegelijk naar 2 verschillen tussen de eigen en de referentiekaart. Denkt een speler dat hij deze gevonden heeft, roept hij "verschil". Het spel wordt even stilgelegd om de verschillen te controleren. Klopt het, dan mag de speler zijn kaart laten liggen en wordt deze de referentiekaart. Bij een fout moet de speler de kaart terug op handen nemen .
Het spel eindigt vanaf het moment dat 1 speler geen kaarten meer voor zich liggen heeft. Deze speler is dan ook de winnaar.
Difference is een vlot observatiespel. Het knappe hierbij is dat iedere kaart (van dezelfde afbeelding weliswaar) 2 verschillen heeft met gelijk welke andere kaart.
De auteur zorgde tevens voor 2 makkelijke (circus/kasteel) en 2 moeilijke (meer/draak) afbeeldingen, wat de herspeelbaarheid van dit spel serieus verhoogt.
Dit spel zet de spelers aan om heel gericht te gaan kijken, zoeken naar verschillen. Zeker een aanrader voor de 'Waar is Wally-fans'.
Teven is dit spel heel bruikbaar in het oefenen van gelijkverschillend en visuele perspectiefneming.
Het valt dan ook heel snel op welke spelers detailgericht zijn; Sommige kleuters zijn zelfs sneller dan de juf.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Difference