Big Pirate

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
De matrozen proberen de schatkisten uit de grot te veroveren en naar de boot te brengen. De piraat probeert de matrozen te pakken te nemen. In dit spel neemt één speler het op tegen alle anderen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Spel met het principe: Eén tegen allen. Eén speler is de piraat. Hij neemt het op tegen de matrozen. De andere spelers zijn matrozen. Er kunen 1 tot 3 matrozen zijn. Naargelang het aantal matrozen worden de palmboomkaarten en papegaaien verdeeld. De matrozen proberen in het spel een schatkist uit de grot te halen, terwijl de piraat probeert om de matrozen te pakken. De matrozen hebben een andere dobbelsteen dan de piraat en kunnen gelijk welke kant op. De piraat kan enkel vooruit lopen en moet bij de splitsingen tactisch denken. Indien een matroos denkt dat de piraat te dichtbij komt, kan hij beslissen om te schuilen.
Een eenvoudig idee dat leuk werd uitgewerkt. De pionnen en het spelbord spreken de spelers aan. Ook het thema is juist gekozen voor de doelgroep. Jonge kinderen zijn snel weg met het spel, maar moeten de eerste keren wat bijgestuurd worden in het uitspelen van de kaarten (op het juiste moment).
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Big Pirate