Burg Drachengold (Kasteel Drakengoud) 2011

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
Schiet een ridderschijf richting het kasteel. Kijk daarna goed in welk vertrek de schijf geland is en voer de opdracht uit. Maar pas op, er zijn heel veel verschillende varianten van dit spel. Dit wordt moeilijk!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ook bij dit Haba -Fex-spel starten de spelers met het basisspel. Daarna kun je heel wat extra moeilijkheden aan het spel toevoegen. Het spel vraagt om een grote concentratie en wat behendigheid. Het spel is pas te spelen met kinderen die getallen tot 100 kunnen lezen en letters kunnen lezen. (Dus niet elke speler van 6 jaar, kan dit spel al spelen.)
Er wordt in de doos gespeeld. Die is verdeeld in verschillende vertrekken, met in het midden van de doos een toren met daarop een draak. In het basisspel ligt in drie vertrekken een bewonerskaartje. Een eerste speler schiet met de katapult een schijfje weg. Daarop staat aan de ene zijde de rug van een ridder en aan de andere zijde een letter of getal. Nu wordt gekeken waar de schijf valt en hoe deze gevallen is.
Valt hij met de rug naar boven, dan roepen de spelers 'Lang leve koning Fex'.
Valt hij met de letter- of getallenkant naar boven, dan gebeurt het volgende:
- Bij de draak: dan grijpen de spelers zo snel mogelijk de draak op de toren.
- Bij de nar: spelers roepen zo snel mogelijk het getal of de letter
- Bij de tovenaar: de spelers tellen de afzonderlijke cijfers van het getal op of zeggen een woord dat met de getoonde letter begint.
Bij de FEX-varianten worden bijvoorbeeld meer bewonerskaartjes toegevoegd, waardoor er meer opdrachten zijn. De koning Fex-variant is het allermoeilijkst. Daar wordt naast 3 bewonerskaartjes ook een symbolenkaartje gebruikt, dat het spel extra moeilijk maakt.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Burg Drachengold (Kasteel Drakengoud)