Rory's Story Cubes Voyages 2012

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Negen speciale dobbelstenen tonen 54 verschillende afbeeldingen waarmee miljoenen verhalen gefantaseerd kunnen worden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit kleine doosje staat garant voor duizenden verschillende verhalen op basis van negen dobbelstenen. De speler aan beurt gooit alle dobbelstenen en verzint een fictief verhaal door een voor een de dobbelstenen in een bepaalde volgorde te leggen.
Een voorbeeld:
Er was eens een monster dat leerde om met een vliegtuig onder een smalle brug te vliegen. Maar tijdens die vliegles droomde hij reeds om ooit eens doorheen een regenboog te kunnen vliegen. Terug op de grond schrok hij dat het al zo laat was, nam zijn mobieltje, belde vlug naar de heks in de wigwam en vroeg haar om het vuur aan te steken om die uiterst zeldzame bloem te verbranden.
Het spel kan op alle leeftijden gespeeld worden. Met kleuters gebruik je minder dobbelstenen. En in het middelbaar onderwijs gebruik je dit spel in de les vreemde talen.
Op www.storycubes.com kan je nog veel meer mooie verhalen, getuigenissen en varianten nalezen van deze Ierse firma. Er is zelfs een iPhone applicatie beschikbaar!
Deze variant bevat 9 dobbelstenen met tekeningen die te maken hebben met reizen. Het groene doosje kan met de vorige edities van story cubes gecombineerd worden.
Aantal spelers 1-20 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Rory's Story Cubes Voyages