In de put - Uit de put 2011

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 63
Bron:
Dit spel is voor kinderen met faalangst. Zij leren hun bange gedachtes veranderen in realistische gedachtes, die hen zullen helpen in moeilijke situaties. In de handleiding staan ook tips voor leerkrachten en ouders.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
IN DE PUT - UIT DE PUT is een spel voor kinderen die vaak (faal)angstig denken. Zij leren hun bange gedachtes te veranderen in realistische gedachtes (zogenaamde opkikkertjes). Voorbeelden van deze opkikkertjes staan op de achterzijde van ieder kaartje. Als kinderen het spel vaak spelen, leren ze meer positief te denken en bevordert het een reële en positieve inschatting van hun functioneren.

Werkt u als therapeut met de RET of Cognitieve Gedragstherapie? Dan past dit spel prima in de behandeling.

Inhoud:
80 kaartjes met bange gedachtes en opkikkertjes.
De rode kaartjes gaan over school (b.v. Ik vind het zo moeilijk, ik leer het nooit! <=> Ik moet niet zo somber denken, ik vraag gewoon of iemand me helpt.)
De gele kaartjes gaan over sociale situaties (b.v. Als ik dat kind help, gaan ze daarna mij petsen! <=> Toch kan ik helpen en als ze vervelend doen, kan ik dat wel aan.)
De blauwe kaartjes gaan over sport (b.v. Douchen na het gymen, dat is vreselijk! <=> Niemand is er dol op maar zo blijf je wel fris.)
De groene kaartjes gaan over algemene situaties (b.v. Ik krijg vast nooit de hoofdrol <=> Misschien niet, maar meespelen is ook leuk.)
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
In de put - Uit de put