Spiegel jezelf spel

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Een kaartspel om op een ludieke manier je sterke eigenschappen te leren kennen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spiegel jezelf spel is een gezelschapsspel voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Nog kleinere kinderen gebruiken het spel als memory. Het spel bevat 30 kaarten met positieve eigenschappen erop zoals bijvoorbeeld; eerlijk, positief, sportief en vrolijk.
Daarnaast is er een joker en vind je in het doosje een beschrijving van een spelvariant voor 3 tot 6 spelers. Er zijn meerdere varianten om het spel te spelen en je vindt deze op de site onder spelvarianten.
Door het Spiegel Jezelf Spel leer je op een spannende manier jouw sterke eigenschappen kennen. Hierdoor bouw je je zelfvertrouwen op. De medespelers geven de winnaar kaartjes met positieve eigenschappen en vertellen waarom zij deze vinden passen.
"Ik vind het kaartje met grappig erop goed voor jou, omdat je me altijd aan het lachen maakt."
"Ik vind het kaartje behulpzaam bij jou passen omdat jij mij gisteren je rekenmachine hebt uitgeleend."
Ook jij zult verrast zijn wat je van anderen te horen krijgt!

Extra info van de website van de spelauteur:
TIP (bij spelvorm 1. Het Spiegel-jezelf-spel) > S P L I T S de stapel
Soms komt het beter uit om met een snellere kleine stapel het spel te spelen. Gebruik dan de helft van alle kaarten en speel het spel met 12 setjes met sterke eigenschappen.
Alle kaartjes zijn genummerd. Gebruik dan bijvoorbeeld eerst alleen de kaarten met alle even nummers. Daarna speel je nog een nieuwe spelronde met alle oneven nummers.
Het spelletje is dan sneller klaar. Zo is er sneller een winnaaar.
> Op deze manier krijgen meer winnaars te horen wat anderen zo leuk aan hem/haar vinden. En daar gaat het uiteindelijk natuurlijk allemaal om: het is een spel van complimenten geven én complimenten ontvangen!


TIP extra spelvorm > MEMORY
De kaarten worden (zonder de joker) geschud en gesloten op tafel gelegd. Draai bij elke beurt twee kaarten om. Indien je twee dezelfde kaarten omdraait, heb je een setje en mag je de kaarten houden. Je mag dan nog een keer. Als het geen setje is, gaat de beurt voorbij. Wie de meeste setjes heeft, heeft gewonnen.
> De andere spelers kiezen uit alle kaarten die op tafel liggen een positieve eigenschap voor de winnaar en vertellen waarom ze deze vinden passen bij de winnaar.

Aantal spelers 1-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Spiegel jezelf spel