So Clover 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Leg 4 kaarten met woorden op het bord. Maak associaties telkens tussen 2 woorden. Kunnen de andere spelers raden hoe de kaarten gerangschikt worden op het bord?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit taal/partyspel vraag enig inzicht. Elke speler krijgt een bord in de vorm van een klavertje. Daarop legt de speler 4 kaartjes met trefwoorden. Op elk kaartje staan 4 woorden waarvan telkens 2 woorden in deze ronde worden gebruikt.
In dit spel gaat het om combinaties van telkens 2 trefwoorden die op verschillende kaartjes staan en de associaties daarbij. De speler zoekt nu 4 nieuwe woorden, die hij telkens bij 2 gecombineerde woorden op het bordje moet noteren.
Daarna haalt hij de 4 kaartjes van het bordje, voegt er nog een vijfde kaartje bij.

In een volgende fase leggen de spelers de bordjes in het midden en gaan op zoek naar de juiste trefwoorden. Dit doen ze samen en door de kaartjes te ordenen op het bordje en één van de vijf kaartjes weg te leggen. Een moeilijke puzzel!

Punten krijgen de spelers voor elke juist gelegde kaart. Twee extra punten zijn te verdienen wanneer alle kaartjes met trefwoorden juist gelegd worden.
Het is geen eenvoudig spel. Samenwerking is echt vereist! Om het eenvoudiger te maken voor iets jongere spelers, kun je de spelers zelf een selectie laten maken van de kaarten en de manier waarop ze de kaartjes op het bord leggen laten kiezen.

Uitdaging gegarandeerd!
Aantal spelers 3-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
So Clover