Pac-Man: leJeu de Société 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
USA
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het gaat hier niet over het spel Pac-Man uit de jaren ’80… Er is een nieuwe (mag ik nu al zeggen: betere) versie van 2019. Het ziet er prachtig uit, trekt meteen aan om te spelen met hele mooi componenten.
1 speler speelt Pac-Man en de andere speler(s) verdelen de spoken evenredig onder elkaar. Iedere beurt gooit Pac-Man 3 dobbelstenen telt deze op en loopt zoveel stappen in de richtingen naar zijn keuze. Daarna komen de spoken aan de beurt, zij trekken een kaart en daarop staan voor elk spook hoeveel stappen het kan verplaatst worden (in 1 continue richting). Pac-Man pakt onderweg zoveel mogelijk punten door de gele Pac-Dots in de drukken maar kan ook punten krijgen door fruit op te pikken (dat door kaarten achtergelaten werd). De spoken lopen ondertussen achter Pac-Man aan en proberen hem te pakken te krijgen. Pas op want Pac-Man kan ook 4 keer per level zelf achter de spoken aanzitten en deze leveren hem dan ook punten op. Als Pac-Man er uiteindelijk in slaagt om heel het level te 'clearen' wordt er opnieuw gespeeld. Dit keer spelen ze in Level 2, wat moeilijker is voor Pac Man want de Spoken krijgen betere kaarten ter beschikking.
Als Pac-Man, zijn laatste leven verliest worden alle punten samengeteld, dit is de score. Om te vergelijken kunnen alle spelers eens wisselen en als Pac-Man proberen een betere score te behalen.

Het spel voelt echt een beetje zoals de video game, dit niet in het minst door het feit dat Pac-Man effectief het herkenbare geluidje maakt bij iedere stap.
Een absolute aanrader!
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Pac-Man: leJeu de Société