Snow Time 2018

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Deze heel aantrekkelijke doos met fraai getekende spelkaarten en dito spelbord, met boom in winters tafereel, is een simpel maar chaotisch spel. Als speler heb je absoluut geen controle over de aanvallen die je te verwerken krijgt. Dit is een spel waar veel geluk en een beetje bluf de bovenhand heeft.

Elke speler beschikt over eenzelfde set kaarten, cijfers 1-7 en 3 speciale kaarten. Bij het begin van elk rondje wordt met twee dobbelstenen gegooid. Die worp bepaalt waar de vruchten hangen in de boom. Daarna kiest elke speler een kaart en legt die verdekt voor zich om enkele seconden later gezamenlijk te onthullen. Die worden naast de boom gelegd en van hoog naar laag gerangschikt. Gelijke kaarten heffen elkaar op en verdienen een scorepunt, één enkele kaart boven een andere kaart wint ook een scorepunt en de bijbehorende vruchten. Uitgespeelde kaarten gaan op een eigen aflegstapel, behalve als je gewonnen hebt met die kaart. Uiteindelijk kan je ook een overwinningskaart scoren als je de laagste kaart hebt die bij de boom is blijven liggen.
Op de scorelijn zijn ook nog bepaalde zones aangeduid waar je extra bonuspunten kan scoren als je erop terechtkomt.

Bij de aanvang van het spel hadden we geen idee welke tactiek je hier kan toepassen. Door het uitspelen van de speciale kaarten heb je totaal geen vat op wat er kan gebeuren. Toch zit er een kleine ‘funfactor’ in: “Ben benieuwd welke kaart de ander zal uitspelen en wat het gevolg voor mij zal zijn?”
Snow Time is op zich geen slecht spel, maar bekoren deed het ook niet.
Aantal spelers 3-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Snow Time