Pendulum 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 60
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Als er een spel met zandlopers op tafel komt heb je al onmiddellijk een aantal mensen die beginnen te huiveren en als je dan ook nog eens vertelt dat alles simultaan uitgevoerd wordt en dat er dus geen “beurten” zijn…

In essentie is Pendulum een worker-placement spel, waarbij je met je 2 pionnen (verder in het spel misschien meer) actievelden bezet om de corresponderende acties uit te voeren. Uiteindelijk wil je je verbeteren op 3 verschillende vlakken (macht, prestige en populariteit) en liefst zo gelijkmatig mogelijk. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je 1 maal tijdens het spel een “legendarische prestatie” neerzet waardoor je kan meedingen naar de overwinning.

Het spel op zich is niet complex maar wordt door sommigen als complex ervaren en dit vooral door 'de tijdsdruk'. Dit moet echter wel gerelativeerd worden. Gedurende het spel komen er heel wat rustige momenten voor waarbij je niet veel meer kan doen dan wachten tot je pionnen terug vrijkomen en dit omdat ze vastgezet zijn met een zandloper.
De eerste keer speel je het spel zonder zandlopers om het te leren kennen. Pas daarna worden ze toegevoegd. Het is een gimmick dat echt wel een meerwaarde geeft aan dit spel. Hiernaast is het eveneens een test hoe goed je planmatig kan werken onder (lichte) tijdsdruk.
Een leuk en verrassend spelsysteem dat goed werkt!
Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad complex
Pendulum