Sink or Swim 2020

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Probeer 'de jongen op de rode band' in zo weinig mogelijk zetten naar de 'trap' te verschuiven. Een uitdagende schuifpuzzel dat steeds moeilijker wordt.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Sink or Swim' is een uitdagende schuifpuzzel in het genre van 'Rush Hour'.
Plaats bij iedere uitdaging alle puzzelstukken volgens de opgave. Nu komt het er op aan om de 'jongen op de rode band' naar de trap (rechter hoek onderaan) te verschuiven.
Is dit gelukt, dan kan je verder met een volgende opgave. Is het toch te moeilijk, geen probleem! Achteraan het opdrachtenboekje vind je de oplossingen.

Dit solitair spel kan je in het rijtje van de spellen van Smart Games en Thinkfun plaatsen. Een uitdagend spel dat steeds moeilijker wordt. De lay-out is leuk en aantrekkelijk; wat ons betreft kon de kwaliteit van het materiaal iets beter.
Wat wij een grote troef vinden is dat de puzzelstukken een nummer kregen. Dit maakt het een stuk makkelijker bij het klaarzetten van de opdrachten.

Bevindingen testgroepen:
- Niet zo aantrekkelijk om het te (her)spelen. Dit vooral door het grote aantal stukken.
- Is wel niet zo eenvoudig om te spelen.
- De oplossingen zijn niet zo duidelijk... waardoor het niet zo eenvoudig is om te controleren.
- De nummers op de blokken zijn heel goed omdat het anders niet zo eenvoudig om enkel adh van de tekeningen de opdrachten klaar te zetten.
- Opbergen is niet zo eenvoudig.
- tweede leerjaar: grappig en leuk: de figuurtjes met dikke buik, zwembroek,... was wel nog te moeilijk. --> heel aantrekkelijk van materiaal
- 6e leerjaar: voor hen perfect speelbaar en uitdagend. Werd wel gesmaakt door hen.
- Heel goed spel om individueel of per twee te spelen, op verschillende niveaus mogelijk, een blijver voor in het hoekenwerk
- Heel veel werk om klaar te zetten.
- MOeilijkere levels zijn ook voor de leerkracht zelf een uitdaging.
- Minder gebruiksvriendelijk dan SmartGame. De kinderen kunnen zelf geen oplossingen lezen.
- De lay-out is super aantrekkelijk!!!
- Voor de allerkleinsten is het gewoon spelen met naleggen: visueel inzicht. -> de puzzel namaken is voor de jongste kinderen al een uitdaging.
- Enkele supersterke lln uit de derde kleuterklas kondn dit al spelen. Enkel de opdrachtkaarten zijn te klein. Voor sommige kleuters was het zetten al een uitdaging.
Aantal spelers 1-1 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Sink or Swim