Fishing Day 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
USA
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 22
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel probeer je met jouw vislijn zo snel mogelijk vissen/laarzen of kikkers op te vissen uit de speldoos. Vissen gebeurt hier niet met een hengel, maar met een ring aan een touwtje.

Er zijn 3 soorten opdrachtkaarten:
- Vis op items met de kleur OF vorm die op de kaart staat
- Vis NIET op items met de kleur of vorm die op de kaart staat
- Vis op items met de kleur EN de vorm die op de kaart staat

Wanneer een visser de eend vangt, eindigt de ronde en wordt de winnaar bepaald. (De eend mag pas gevangen worden nadat een speler minstens 1 ander voorwerp heeft gevangen.)
De speler die op dat moment meeste voorwerpen kon opvissen, krijgt de opdrachtkaart. Wie als eerste 5 opdrachtkaarten verzamelt, wint het spel.

In dit spel is niet het vissen het moeilijkst, al vraagt dit wel een goede oog-handcoördinatie, maar ook het interpreteren van de kaarten vraagt wat inzicht.
De variatie aan soort opdrachten maakt dat je zelf de moeilijkheidsgraad kan aanpassen, naargelang het niveau van de spelers. Zo kan je bij de jongste spelers eerst de opdrachtkaarten kiezen om te vissen op items die met de kleur en vorm op de kaart staan. De andere opdrachtkaarten zijn moeilijker want daar staan de op te vissen voorwerpen zelf niet op afgebeeld, wel de vorm en de kleur. Zo moet de speler zelf nog afleiden om welke concrete voorwerpen het dan gaat. Als je met de 3 soorten opdrachten door mekaar speelt, vraagt dit wel wat op vlak van flexibiliteit en inhibitie.

Het vissen is voor jongere spelers niet altijd evident, maar het is wel leuk dat er heir gekozen werd voor een andere manier van wissen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Fishing Day