Gloutons! 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
In dit monsterlijke behendigheidsspel probeer je met je tang zo snel mogelijk de juiste touwtjes te grijpen en in de mond van je monster te droppen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij Gloutons! komt erop aan gefocust te blijven om de juiste touwtjes te nemen en je te herinneren welke je al nam. Bewaar je kalmte als er je een touwtje ontglipt en let vooral niet op de grijpsnelheid van de anderen. Op die manier verover je beslist de meeste opdrachtkaarten en win je het spel!

Heel belangrijk om te weten is dat de 'voorwerpen' op de kaarten aangeven welke touwtjes je moet nemen. Hierbij speelt de kleur en grootte van de afgebeelde voorwerpen een rol.
De uitvoerder voorziet in het basisspel twee varianten die bepalen hoeveel voorwerpen je moet grijpen. Speel je met de dobbelsteen, dan heb je 6 mogelijke aanpassingen van de spelregels (enkel grote/kleine voorwerpen grijpen; met de linkerhand grijpen; met de hand ipv de tang grijpen; enkel de opdrachtkaart met 1 monster of met 2 monsters uitvoeren). Dit maakt het spel meteen een stuk spannender en is natuurlijk al een groot verschil in moeilijkheidsgraad tegenover het basisspel.

In dit reactiespel slaat de balans speel-/leergevoel absoluut over naar het speelplezier. Toch worden heel wat vaardigheden aangesproken: fijne motoriek, reactiesnelheid, concentratievermogen, inhibitie, flexibiliteit en kortetermijngeheugen. Dit monsterspel verdient dus beslist een plaats op jouw speeltafel!

Info van de contactscholen:
- Het spel leek heel aantrekkelijk, maar na ene keer spelen waren ze het beu.
- Het spel oefent wel goed op de fijne motoriek. Leerlingen die motorisch zwak zijn hebben wel problemen om het te spelen. Lay-out is aantrekkelijk. Kinderen kunnen het zelfstandig spelen.
- In de zorg gebruikt: heel leuk, de kleuters vonden het leuk. De leerkracht vond er wat weinig variatie in zitten.

Tweede kleuter zonder pincet ook laten spelen.
Derde kleuter: ze willen hun monstertje vasthouden. Daarna een hand op de rug.
Combinatie van twee kaarten was te moeilijk.
De eerste roept dat hij klaar is, de andere mogen doordoen. Want als iedereen stopt en die eerste was niet juist, dan vergeten de anderen hoe ver ze al waren.
Vond deze de topper van dit spelpakket
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Gloutons!