Twist Up 2020

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Twist Up is een kleurig taalspel waarbij teams van 2 spelers zo vlug mogelijk de juiste positie van dier- en kleurkaarten proberen na te maken. Lukt het jullie?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit mooi geïllustreerde spel, daag je in teams van 2 mekaar uit om de juiste compositie van dier- en kleurkaarten te leggen.
Om te kunnen winnen, moet je heldere instructies geven over de manier waarop dier- en kleurkaarten gelegd moeten worden. Geen sinecure want de dieren staan in verschillende richtingen afgebeeld. Bovendien zit je recht tegenover elkaar zodat je jezelf in een ander perspectief moet verplaatsen. De uitvoerder mag enkel kaarten leggen, geen vragen stellen.
Het team dat het snelst de juiste compositie kan leggen, wint de kaart.
In een volgende ronde draaien de rollen instructiegever en uitvoerder om.
Het team dat als eerste 5 kaarten bemachtigt, wint het spel.

Bij dit spel is speelplezier aanwezig maar slaat de balans speel- leergevoel eerder naar de leerkant over. Er worden heel wat talige en ruimtelijke vaardigheden geoefend. Doordat 2 tot 3 teams op hetzelfde moment instructies geven, kan dit storend werken en afleiden. Daarom wordt best wat afstand tussen teams gelaten.
Een tip kan ook zijn om jongere kinderen in dezelfde richting te laten kijken. Zorg er dan wel voor dat de instructiekaart niet gezien kan worden door de speler die de kaarten moet leggen.
Aantal spelers 4-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Twist Up