The Key: Moord in de Oakdale Club 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Kruip in de rol van een detective en probeer zo snel mogelijk, en liefst met minder tips dan de andere speler, de misdaad op te lossen. Lukt het jou om de juiste associaties te leggen?
Dit is het 2e spel in een reeks van 3 (medium moeilijkheidsgraad).

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Als speler ben je een detective die een misdaad moet oplossen (eigenlijk 3 misdaden met 3 verschillende daders). Het volledige spel wordt in real-time gespeeld. Je trekt je een kaartje (met een tip over een misdaad) uit een gigantische hoop kaarten, je moet er vooral op letten dat op de achterkant kan het kaartje wel degelijk de kleurcode staat van het huidige scenario. Eenmaal dat je het kaartje hebt afgehandeld (tips aangeduid op je tableau of aan de kant gelegd voor later) trek je een nieuw kaartje. Dit doe je verder tot je de misdaden tot in detail hebt ontrafeld en je een code bekomt. De andere spelers doen dit ook real-time. Je kunt aan de hand van de code weten of je de misdaden succesvol hebt ontrafeld of niet. Indien meer dan 1 speler dit succesvol deed, kijk je wie dit het meest efficiënt deed: iedere kaart heeft een zwaarte-cijfer en hoe hoger dit cijfer, hoe beter de hint, maar hoe slechter voor je eindscore. Tel alle zwaarte-cijfers op: het laagste aantal bepaald de winnaar.
Het spel bestaat uit 9 verschillende scenario’s en als je de doos dan een tijdje laat liggen kun je ze zeker opnieuw spelen. Dit is een eerste spel in een reeks die oploopt in moeilijkheid waarbij we het hier over een moeilijkheid van 1 op 3 hebben.
Het spel verloopt erg intuïtief, maar als je de regels eenmaal doorhebt, hangt winnen of verliezen vooral af van het trekken van de juiste kaartjes pakken. Wanneer je bv. let op de extra tekeningetjes naast de kleurcode en zwaarte-cijfer, dan krijg je een tip over het soort hint dat op het kaartje staat. Hiermee kan je sneller het juiste kaartje nemen.
Zeker geschikt voor educatief gebruik om associaties te leren leggen!
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
The Key: Moord in de Oakdale Club