Uskoci: A Card Game of Croatian Pirates 2010

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het is het jaar van onze Heer 1603. De Uskok Warlord Radoslav stierf tijdens de laatste Venetiaanse inval. Alle Uskok-leiders, inclusief jij, werden uitgenodigd in Nehaj, het onoverwinnelijke Uskok-fort, om hun volgende krijgsheer te kiezen.

Donkere stormwolken doemden op boven het stenen fort, de muren werden gehavend door de bittere stormen, en toch konden de Uskok-leiders geen overeenstemming bereiken. Machtige krijgers, hoe groot ze ook waren, geen van hen was genoeg gebleken voor hun kameraden, dus er was geen Warlord gekozen. Toen middernacht toesloeg, werd het debat afgebroken door een schot van een vuursteen. De zaal werd stil. De oude zeehond Stipe sprak: "Volgens oude gebruiken, als er tegen middernacht geen overeenstemming wordt bereikt, gaat de titel van krijgsheer naar de eerste heer die genoeg buit verzamelt om vijfentwintig Uskok-schepen te vullen." Dus het was geschreven, en zo was het gedaan.

Uskoci waren een historische piratenband in de 16e eeuw die leefde en bloeide door hinderlijk te zijn voor veel machtigere tegenstanders, maar nooit op zo'n schaal om volledige vergelding uit te lokken. Uskoci: Het kaartspel van Kroatische piraten neemt dat idee van hart, omdat spelers zowel hun vaardigheid als piraat als terughoudendheid moeten aantonen die vergelijkbaar is met de historische Uskoci om de beste kapitein onder je leeftijdsgenoten te bewijzen.

In het basisspel moeten spelers schatten (ter waarde van 1-9) op hun stapel combineren tot ze precies 25 zijn; wat dit moeilijk maakt, zijn de 14 gebeurteniskaarten (Venetianen, verraders, stormen) die kunnen knoeien met de plannen van een speler of de waarde van een schat kunnen veranderen, maar gelukkig kunnen ze je ook beschermen. Het complexere spel voegt het opstellen van kaarten toe aan de mix, waarbij de speler die de minste schat op tafel heeft, de meeste kaarten tekent.

De regels in beide spellen zijn voor 3-6 spelers, met aanpassingen waarmee twee spelers het tegen elkaar opnemen.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Uskoci: A Card Game of Croatian Pirates